Onze diensten

VERGROOT UW INNOVATIEVERMOGEN

Innovias BV

Wilt u een betere innovator worden? Een innovatie ontwikkelen die het verschil maakt? Dan bent u bij Innovias aan het juiste adres! We vergroten uw innovatievermogen, zowel financieel als procesmatig. Dit doen we middels subsidieadvies en innovatiebegeleiding.

Bent u op zoek naar goed innovatieadvies? Innovias helpt u effectief te innoveren. Innoveren is namelijk niet makkelijk. Merkt u ook de invloed van nieuwe technologieën, trends of producten in uw sector? Of is het verdienmodel aan het veranderen? Denk aan Uber en de traditionele taxibranche of Airbnb en de bestaande hotelketens. Voor welke innovatieuitdaging staat uw organisatie?

3 innovatiemethodes:
  • VOORT – Ontdek hieronder meer over deze succesvolle innovatiemethode.
  • Workshops – Innovias verzorgt ook workshops met innovatie als onderwerp. Deze worden in overleg met de klant ingevuld. Dat kan een technologie roadmapsessie zijn, of een workshop over smart manufacturing. Samen vergroten we uw innovatievermogen.
  • TRIZ – Dit is een Russische innovatiemethode om complexe problemen op te lossen. Maar het is veel meer dan dat. Zo kan het ook generieke trends in productevolutie voorspellen. Binnenkort meer over deze methode.
VOORT

Een succesvolle methode die ik gebruik bij het begeleiden van innovatieprocessen is VOORT/FORTH. Ik ben door grondlegger Gijs van Wulfen opgeleid tot VOORT innovatiefacilitator. In 2015 heb ik een mooi innovatietraject begeleid voor Schipper Kozijnen en De Verbinding.  De business cases van de 5 meestbelovende innovaties worden uitgewerkt. In 2016 begeleidde ik samen met Gijs van Wulfen een VOORT bij Life & Mobility, fabrikant van scootmobielen en rolstoelen. In 2017 heb ik een VOORT traject gefaciliteerd bij Heerema Fabrication Group (off shore industrie), hieruit is een nieuw bedrijf ontstaan. Binnenkort start er een nieuwe VOORT in de zorgsector.

VOORT staat voor de vijf stappen in het ideationproces:
Vertrekken: Waarom wilt u eigenlijk innoveren en met welke eindresultaten bent u tevreden? Formuleer een duidelijke innovatiefocus en stel uw innovatieteam samen.
Ontdekken: Waar liggen de kansen, waar ligt mijn klant eigenlijk van wakker? Krijg inzicht in waar uw klanten mee worstelen, nieuwe technologieën en trends en bespreek deze met het kernteam.
Ontwikkelen: Kom vanuit de vele inzichten in 2 dagen tot concrete ideeën. Deze kunnen later worden uitgewerkt naar goede concepten.
Reflecteren: Leg de concepten voor aan uw potentiële doelgroep. Wat vinden zij ervan? Doe uw voordeel met alle nuttige feedback, zodat u kunt bijschaven en de pareltjes boven komen drijven.
Terugkeren: Het team werkt de beste concepten uit tot mini new business cases, zodat de directie een goed gefundeerde keuze kan maken met welke concepten ze verder willen gaan.

VOORT is bij meer dan 60 organisaties succesvol toegepast, zowel nationaal als internationaal. ANWB, 3M, Averda, Consumentenbond, Eska Graphic Board, Univé, Dichterbij, GGD West-Brabant, Ravo, Bobike, etc.

Als innovatieve ondernemer kun je gebruik maken van aantrekkelijke fiscale voordelen en subsidies. Wie dit goed aanpakt, kan soms vele tienduizenden euro’s besparen. Innovias weet precies hoe dit moet. Denk hierbij aan de WBSO en de Innovatiebox. Maar ook de MIT regeling en andere projectsubsidies, regionaal, landelijk of Europees.

Subsidie aanvragen doe je niet dagelijks en is best ingewikkeld. Innovias verhoogt de slaagkans van uw subsidieaanvraag. In de meeste gevallen werken we op basis van no cure no pay, maar we kunnen ook op tariefbasis u terzijde staan.

Innovias heeft meer dan 8 jaar ervaring in het Nederlandse subsidielandschap en kent zeer veel verschillende subsidieregelingen.

Interesse?

WIJ VERGROTEN GRAAG UW INNOVATIEVERMOGEN

Neem contact op