Diensten2022-10-04T14:52:23+02:00

Onze diensten

VERGROOT UW INNOVATIEVERMOGEN

Home » Diensten

 

Innovias BV

Wilt u een betere innovator worden? Een innovatie ontwikkelen die het verschil maakt? Dan bent u bij Innovias aan het juiste adres! We vergroten uw innovatievermogen, zowel financieel als procesmatig. Dit doen we middels subsidieadvies en innovatiebegeleiding.

Bent u op zoek naar goed innovatieadvies? Innovias helpt u effectief te innoveren. Innoveren is namelijk niet makkelijk. Merkt u ook de invloed van nieuwe technologieën, trends of producten in uw sector? Of is het verdienmodel aan het veranderen? Denk aan Uber en de traditionele taxibranche of Airbnb en de bestaande hotelketens. Voor welke innovatieuitdaging staat uw organisatie?

3 innovatiemethodes:

  • VOORT – Ontdek hieronder meer over deze succesvolle innovatiemethode.
  • Workshops – Innovias verzorgt ook workshops met innovatie als onderwerp. Deze worden in overleg met de klant ingevuld. Dat kan een technologie roadmapsessie zijn, of een workshop over smart manufacturing. Samen vergroten we uw innovatievermogen.
  • TRIZ – Dit is een Russische innovatiemethode om complexe problemen op te lossen. Maar het is veel meer dan dat. Zo kan het ook generieke trends in productevolutie voorspellen. Binnenkort meer over deze methode.

VOORT

Een succesvolle methode die ik gebruik bij het begeleiden van innovatieprocessen is VOORT/FORTH. Ik ben door grondlegger Gijs van Wulfen opgeleid tot VOORT innovatiefacilitator. In 2015 heb ik een mooi innovatietraject begeleid voor Schipper Kozijnen en De Verbinding.  De business cases van de 5 meestbelovende innovaties worden uitgewerkt. In 2016 begeleidde ik samen met Gijs van Wulfen een VOORT bij Life & Mobility, fabrikant van scootmobielen en rolstoelen. In 2017 heb ik een VOORT traject gefaciliteerd bij Heerema Fabrication Group (off shore industrie), hieruit is een nieuw bedrijf ontstaan. Binnenkort start er een nieuwe VOORT in de zorgsector.

VOORT kaart

VOORT staat voor de vijf stappen in het ideationproces:
Vertrekken: Waarom wilt u eigenlijk innoveren en met welke eindresultaten bent u tevreden? Formuleer een duidelijke innovatiefocus en stel uw innovatieteam samen.
Ontdekken: Waar liggen de kansen, waar ligt mijn klant eigenlijk van wakker? Krijg inzicht in waar uw klanten mee worstelen, nieuwe technologieën en trends en bespreek deze met het kernteam.
Ontwikkelen: Kom vanuit de vele inzichten in 2 dagen tot concrete ideeën. Deze kunnen later worden uitgewerkt naar goede concepten.
Reflecteren: Leg de concepten voor aan uw potentiële doelgroep. Wat vinden zij ervan? Doe uw voordeel met alle nuttige feedback, zodat u kunt bijschaven en de pareltjes boven komen drijven.
Terugkeren: Het team werkt de beste concepten uit tot mini new business cases, zodat de directie een goed gefundeerde keuze kan maken met welke concepten ze verder willen gaan.

VOORT is bij meer dan 60 organisaties succesvol toegepast, zowel nationaal als internationaal. ANWB, 3M, Averda, Consumentenbond, Eska Graphic Board, Univé, Dichterbij, GGD West-Brabant, Ravo, Bobike, etc.

Bent u op zoek naar goed subsidieadvies? Innovias helpt u als innovatieve ondernemer van aantrekkelijke fiscale voordelen en subsidies gebruik te maken. Dit kan u zomaar tienduizenden euro’s besparen. Een aanvraag is echter niet in een handomdraai gedaan en luistert nauw. Innovias heeft ruim 10 jaar ervaring in het subsidielandschap. Wij investeren onze tijd en kennis om de slaagkans van uw subsidieaanvraag te vergroten. Daarvoor werken we graag op basis van no cure no pay, maar ook op tariefbasis willen we u terzijde staan. Welke subsidies moet u aan denken? We noemen er hieronder een aantal die we veel voor onze klanten aanvragen:

Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO)

een fiscale maatregel die speur- en ontwikkelingswerk (R&D) stimuleert. Ontwikkelt u technische nieuwe producten of programmatuur? Of houdt u zich bezig met technisch wetenschappelijk onderzoek of technische procesverbeteringen? Dan is deze regeling interessant! Het voordeel kan oplopen tot vele duizenden euro’s per R&D-medewerker. Dit wordt verrekend via de loon- of inkomstenbelasting.

Innovatiebox

een fiscale maatregel die innovatief onderzoek door ondernemers stimuleert. Als u een innovatie heeft ontwikkeld en uit die innovatie inkomsten haalt, betaalt u slechts 7% belasting (in 2021 9%) over de winst hiervan.

Milieu-investeringsaftrek en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (MIA en Vamil)

fiscale maatregelen die investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen stimuleren. Als u investeert in milieuvriendelijke technieken kunt u met de MIA een deel van het investeringsbedrag in mindering brengen op de fiscale winst en met de Vamil een groot deel van de investering op een willekeurig moment afschrijven.

Hernieuwbare Energie+

een subsidie die projecten die leiden tot het halen van de energiedoelstellingen stimuleert. U kunt subsidie krijgen als u samen met andere partijen werkt aan een innovatie die uiterlijk in 2030 leidt tot (aanvullende) hernieuwbare energieproductie, danwel besparingen op de SDE+ uitgaven van de overheid. De subsidie die u aanvraagt moet lager zijn dan de verwachte besparing van de overheid op exploitatiesubsidies voor hernieuwbare energie in de toekomst.

Subsidie Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB)

De Subsidie Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB) is een fiscale maatregel die voordeel levert bij het aanschaffen van of innoveren in schoner bouwmaterieel. Kom ik in aanmerking? De volgende activiteiten komen in aanmerking voor de SSEB: -Het aanschaffen van nieuwe emissieloze bouwmachines -Het uitstootarm of uitstootvrij maken van uw huidige [...]

Andere regelingen

Uiteraard heeft Innovias kennis van nog veel meer regelingen om innovatie of duurzaamheid bij uw bedrijf te stimuleren. We kunnen u terzijde staan bij het aanvragen van iedere nationale en regionale subsidie in Nederland en hebben ook ervaring op Europees subsidiegebied.

Interesse?

WIJ VERGROTEN GRAAG UW INNOVATIEVERMOGEN

Neem contact op
Ga naar de bovenkant