Innovatieadvies

Ben je op zoek naar goed innovatieadvies? Innovias helpt je effectief te innoveren. Innoveren is namelijk niet makkelijk. Merk je ook de invloed van nieuwe technologieën, trends of producten in jouw sector? Of is het verdienmodel aan het veranderen? Denk aan Uber en de traditionele taxibranche of Airbnb en de bestaande hotelketens. Voor welke innovatieuitdaging staat jouw organisatie?

Een succesvolle methode die ik gebruik bij het begeleiden van innovatieprocessen is VOORT / FORTH. Ik ben door grondlegger Gijs van Wulfen opgeleid tot VOORT innovatiefacilitator. In 2015 heb ik een mooi innovatietraject begeleid voor Schipper Kozijnen en De Verbinding.  De business cases van de 5 meestbelovende innovaties worden uitgewerkt. In 2016 begeleidde ik samen met Gijs van Wulfen een VOORT bij Life & Mobility, fabrikant van scootmobielen en rolstoelen. In 2017 heb ik een VOORT traject gefaciliteerd bij Heerema Fabrication Group (off shore industrie), hieruit is een nieuw bedrijf ontstaan. Binnenkort start er een nieuwe VOORT in de zorgsector.

Voort innovatie

VOORT staat voor de vijf stappen in het ideationproces:

Vertrekken: Waarom wil je eigenlijk innoveren en met welke eindresultaten ben je tevreden? Formuleer een duidelijke innovatiefocus en stel je innovatieteam samen.

Ontdekken: Waar liggen de kansen, waar ligt mijn klant eigenlijk van wakker? Krijg inzicht in waar je klanten mee worstelen, nieuwe technologieën en trends en bespreek deze met het kernteam.

Ontwikkelen: Het hoogtepunt: vanuit de vele inzichten in 2 dagen naar concrete ideeën om ze daarna uit te werken naar goede concepten.

Reflecteren: Leg de concepten maar voor aan je potentiële doelgroep. Wat vinden zij ervan en doe je voordeel met alle nuttige feedback, zodat je kunt bijschaven en de pareltjes boven komen drijven.

Terugkeren: het team werkt de beste concepten uit tot mini new business cases, zodat de directie een goed gefundeerde keuze kan maken met welke concepten ze verder willen gaan.

VOORT is bij meer dan 60 organisaties succesvol toegepast, zowel nationaal als internationaal. ANWB, 3M, Averda, Consumentenbond, Eska Graphic Board, Univé, Dichterbij, GGD West-Brabant, Ravo, Bobike, etc.